Beste Jamille, Martijn & Lennert

Hierbij een selectie van mijn werk, waarvan ik denk dat het relevant is voor HOTEL SINESTRA.

Ik wilde me hierin vooral richten op de specifieke instrumenten die ik gebruik om een film te versterken

Bacchus

Alex, een jonge vrouw, wordt het volwassen leven steeds meer beu. Op een dag ziet ze Bacchus, een charismatische sensuele figuur, die haar naar een kleurrijke wereld lokt.

De score is een combinatie van minimalistische, meer door electronica gedreven underscore voor de alledaagse sleur. en een volledig  orkestraal  midden gedeelte, die de kleurrijke wereld van Bacchus verbeelden; het tomeloze en lyrische. .

Mamartuille

Deze Mexicaanse korte film, geregisseerd door Alejandro Saevich, is een stilistische parodie op de politiek. Het is een heel slimme en grappige film, met subtiele absurditeiten en mooie details, die doet denken aan de films van Wes Anderson. 

In deze film was het uitgangspunt om gedraaid. De instrumentatie van een strijkers ensemble was het gegeven en ik was vrij om een luchtige en speelse score te maken, waar ik een klein beetje Zuid Amerikaanse feel aan wilde toevoegen. 

Fables of Forgotten Things

Een pilot voor een Britse kinderserie (10 jaar). De regisseur vroeg om een een fantasy score die het mysterie benadrukt zonder te donker te worden. Daarnaast mocht het nadrukkelijk niet symfonisch zijn. 

Dus ging ik voor een meer band-achtige aanpak, zoals bijvoorbeeld de muziek van Tom Waits bij 'Alice in wonderland'. 

Andere belangrijke inspiratiebron was het werk van Nino Rota (Il Cassanove) en Ennio Morricone (L'uccello dalle piume di cristallo). 

Zo kwam ik uit bij De celeste, (een glas achtige piano) en de zingende zaag als hoofd instrumenten

I'll Be Here

Ten slotte een fragment uit de korte film van LA-regisseur Tiffany Murray, over een man die de enige overlevende is na een pandemie. 

Hij ordent zijn leven volgens de dagelijkse routines, waarmee de film naast het zware onderwerp ook een lichte toets krijgt. De muziek is deels diëgetisch en maakt deel uit van zijn routine. 

Omdat de regisseur een grote fan is van de filmmuziek van Yann Tiersen, maakte ik soundtrack waarbij ik mezelf afvroeg hoe de muziek van Amelie zou klinken als de componist in in het zuiden van Amerika zou wonen en muziek zou schrijven voor Tin Hit Trio.

Meer info: daanhofman.com